Sinekler Ne yer Nasıl Beslenir?



Kışın sorun yok da yaz geldi mi, sinek derdine çare bulmak şart olur. Hele sivrisinekler geceleri uyutmaz insanı. Gece yarısı kalkıp sivri sinek avına çıkarsınız. ‘Hepsini hallettim’ deyip yatarsınız ama nafile. Işıkları kapatır kapatmaz vızıltı başlar. Yeniden kalkarsınız. Bu döngü, gözleriniz yorgun düşünceye kadar devam eder. Kaşıntı ve kabarıklıklar da cabası. Parmak uçlarınızdaki sivri sinek ısırıklarını kaşıyamazsınız bile. Sorun artık dayanılmaz bir hale gelince soluğu sineklik yaptıracağınız firmada alırsınız.

Sineklik nedir? O bildiğiniz, plastik, ucu yassı, sinek öldürme çubuğundan bahsetmiyoruz. Sineklik aslında havalandırma sistemine yardımcı bir üründür. Yaşam alanlarınızda siniklerden doğal yollarla korunmak için pencere ve kapılara takılan bir araçtır

Sinekler ortamda buldukları her türlü bitkisel ve hayvansal atıkları yerler. Hem bitkilerin meyvelerinden hem sebzelerden beslenirler hem de hayvansal her türlü gıdaları yerler. Çöplüklerde ve ölü hayvan leşlerinden de çokça beslenirler.

Yorumlar