Ebeveynler Için İpuçları


Ebeveynler Için İpuçları

Okul şiddeti olayları, zorbalığın bireyler, aileler, okullar ve tüm topluluklar için trajik sonuçları olabileceğini göstermektedir. Zorbalık acı vericidir, kalıcıdır ve düşük benlik saygısı, intihar düşünceleri, öfke ve diğer zihinsel ve fiziksel sağlık sorunlarıyla ilişkilidir. Zorbalıkla bağlantılı intihar riskinin artması nedeniyle - hem mağdurlar hem de failler için - çocuklarımız ve gençlerimiz için güvenliği sağlamada açık diyalog ve destek çok önemlidir.

Onu Tanı

Zorbalık saldırgan bir davranıştır. Bir çocuk, bir veya daha fazla genç tarafından belirli bir süre boyunca tekrarlanan olumsuz eylemlerle hedef alındığında ortaya çıkar. Bunlar, rahatsızlığa veya yaralanmaya neden olmak için kasıtlı girişimlerdir ve lakap takma, müstehcen hareketler, kötü niyetli alay etme, dışlama, tehditler, söylentiler, fiziksel vurma, tekmeleme, itme ve boğulma içerebilir. Siber zorbalık da günümüzde gerçek ve büyüyen bir sorundur. Hata yapmayın: Zorbalığın herhangi bir türü hoş görülmemesi gereken bir şiddet biçimidir.


Sorunun Kapsamını Görün

Amerikan Tabipler Birliği Dergisi, ABD'li öğrencilerin üçte birinin hedef veya fail olarak zorbalığa maruz kaldığını bildirmektedir.

Öğretmenlerin ve öğrencilerin yüzde 70'inden fazlası okullarında zorbalığa tanık oldu. 

6. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilerin yüzde 28'i zorbalığa uğradığını bildiriyor. 

Zorbalığa maruz kalan çocukların yalnızca küçük bir yüzdesi bunu rapor ediyor. Bunun nedeni genellikle yetişkinlerin onlara yardım edeceğine inanmamalarıdır. 

Zorbaları Bul

Hem erkekler hem de kızlar zorbalık yapar. Erkek çocuklar daha sık zorbalık yapar ve fiziksel zorbalık yaşama olasılıkları daha yüksektir. Kızların duygusal zorbalık ve cinsel taciz yaşama olasılığı daha yüksektir.

Zorbalar genellikle kendi hayatlarıyla ilgili hayal kırıklıklarından başkalarını seçerler. Kendilerinden daha zayıf bir kurbana ihtiyaçları olduğu için diğer çocukları hedef alıyorlar.

Bu konuda kendilerini tedirgin hissedebilseler de, birçok çocuk sadece kalabalığa uyum sağlamak için akranlarıyla dalga geçer.

Zorbalık depresyonla bağlantılıdır. [4] Zorbaların sosyal etkiye sahip olmaları ve popülerlikle aşırı derecede ilgilenmeleri daha olasıdır. Ayrıca özgüvenleri düşük, başkaları tarafından kolayca baskı altına alınabilen, başkalarının duygularıyla daha az özdeşleşebilen, şiddete olumlu bakan ve kurallara uymakta zorlanan kişilerdir.

Hedeflerini Bilin

Akranlarından farklı olarak görülen veya zayıf, depresif, daha az popüler olan veya akranlarıyla geçinemeyen kişilerin zorbalığa maruz kalma olasılığı daha yüksektir. 

After Botox After Botox After Botox After Botox After Botox After Botox After Botox After Botox After Botox After Botox After Botox After Botox

Lisedeki kadınların (yüzde 22), siber zorbalığa uğradığını bildirme olasılığı, erkek lise öğrencilerinin (yüzde 11) iki katı. Ayrıca okul mülkünde zorbalığa maruz kaldıklarını bildirme olasılıkları daha yüksektir (yüzde 22 ila yüzde 18).

LGBTQ gençleri, zorbalığa uğrama konusunda özel bir risk altındadır; yüzde 85'e kadarı sözlü tacize uğradığını ve yüzde 40'ı fiziksel saldırıya uğradığını bildirdi. 

Kontrol Listesini Durdurmak İçin Adım Atın

Erken başlayın . Ebeveyn/çocuk görüşmeleri önemlidir. Çocuklara okula başlamadan önce başkalarına saygı duymayı öğretin ve bu konu hakkında sürekli olarak konuşmaya devam edin. Küçük alay hareketleri bile durdurulmalıdır. Çocuğun yaşının küçük olması nedeniyle bu tür davranışları düzeltmeyi ihmal etmeyin. Bu tam olarak ne zaman durdurulacağıdır.

Çocuklarınıza nasıl iddialı olunacağını öğretin. Çocuklarınızı duygularını açıkça ifade etmeye, rahatsız veya baskı altında hissettiklerinde hayır demeye, kavga etmeden ayağa kalkmaya ve tehlikeli durumlarda uzaklaşmaya teşvik edin.

Gördüğün zaman zorbalığı bırak . Zorbalık meydana geldiğinde sessiz kalan yetişkinler, onu cesaretlendirmekte ve daha da kötüleştirmektedir.

Konuşan çocukları dinleyin ve destekleyin. Bir yetişkine zorbalık hakkında bilgi vermek çocuklar için kolay değildir. Bir çocuk size zorbalık konusunda yardım istemek için gelirse, onu dinlemeye zaman ayırın ve harekete geçmeden önce onaylama ve destek sağlayın. Zorbalık Kontrol Listemizi okuyun ve bir kaynak olarak çocuğunuzla tartışın.

Depresyon belirtilerini tanıyın. Sürekli zorbalığa maruz kalan gençler, üzüntü, izolasyon, zayıf konsantrasyon ve uyku sorunları gibi depresyon belirtileri geliştirebilir. Bu belirtiler ilişkilerini ve okul performansını etkileyebilir. Birçok çocuk duygusal ihtiyaçlarını fark etmez veya bu ihtiyaçları hakkında konuşmaz. Bu işaretleri gördüğünüzde onlara ulaştığınızdan ve yardım aldığınızdan emin olun.

Çocuklarınıza zorbalık davranışı gördüklerinde harekete geçmelerini söyleyin. Zorbaya karşı konuşmalarını ve davranış durmazsa bir öğretmene haber vermelerini söyleyin. Zorbalık ancak biz izin verdiğimizde devam eder.

Açık politikalar ve sonuçları iletin. Zorbalık, yetişkinlerin dahil olduğu ve zorbalık davranışlarını durdurma konusunda kararlı olduğu okullarda daha az olasıdır. Okulunuza zorbalığın olumsuz sonuçları olacağına dair net bir mesaj gönderin.

Takım kurun . Okulların zorbalığı şiddet olarak ele aldığından emin olmak için PTA veya yerel MHA ortağınızla birlikte çalışın. Zorbalığı önlemek ve güvenli okul ortamlarını teşvik etmek için programlar geliştirmelerine yardımcı olun.


Yorumlar